The International klaar voor jubileumeditie KLM Open

Hoofdgreenkeeper Tom Maddison en zijn team zijn er in geslaagd om golfbaan The International in topconditie te krijgen voor de honderdste editie van het KLM Open. Het toernooi gaat donderdag 12 september van start.

Het KLM Open is een toernooi op de European Tour. Eugene Hennessy, agronoom van de European Tour, is erg tevreden over de baan. ‘De greens zijn stevig met goede grasbedekking, en de grasmat ziet er gezond en sterk uit. De baan is in topconditie voor het toernooi en zal zeer goed presteren.’

Goede samenwerking
De Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) is sinds de opening in 2012 verantwoordelijk voor het onderhoud op The International. ‘We zijn trots op Tom en zijn team en het feit dat wij als golfbaanaannemer kunnen bijdragen aan deze bijzondere editie van het KLM Open. De samenwerking met The International, TIG en The European Tour was uitstekend’, aldus Hans Schaap, algemeen directeur van HGM.

Maddison en zijn team van 14 vaste krachten krijgen in de toernooiweek hulp van nog eens 25 greenkeepers uit 14 landen, die vrijwillig komen meewerken. Zij arriveerden afgelopen zaterdag.

In de week voor het toernooi heeft Niels Hooft de baanwerkzaamheden op video vastgelegd.