Hans Schaap (HGM) nieuwe eigenaar van De Breuninkhof

Per 1 mei heeft Hans Schaap Golfbaan De Breuninkhof overgenomen. De exploitatie wordt ondergebracht in de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij (HGE), een zusterbedrijf van de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) waar Schaap algemeen directeur van is. In HGE is sinds 2018 ook de exploitatie van Golfpark Almkreek ondergebracht.

HGM was sinds 2018 al verantwoordelijk voor het onderhoud van de locatie. De overeenkomst met de golfclub wordt door HGE op dezelfde voet gecontinueerd. Ook de medewerkers van de horeca, receptie en administratie gaan over. De leden en het personeel zijn inmiddels geïnformeerd.

Coronavirus als aanleiding
De voormalig eigenaren van De Breuninkhof, Bjorn Beekman en Mariette Kruyt, dragen de golfbaan met een goed gevoel over aan de nieuwe eigenaar. ‘Het coronavirus heeft ons in deze situatie gebracht. Met Hans Schaap van HGM hebben wij voor de leden een stabiele partij gevonden om de mooie golfbaan De Breuninkhof te kunnen voorzetten. Betrokkenen hebben verstand van zaken en hebben een vernieuwende visie op de golfmarkt. De koppeling tussen onderhoud en exploitatie ligt voor de hand en biedt nieuwe perspectieven’, aldus Beekman.

Het bestuur van Golfclub de Breuninkhof kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe eigenaar. ‘We hebben recent kennisgenomen van de overname maar we zijn blij dat de bestaande afspraken kunnen worden gecontinueerd. De leden van de club spelen al jaren met veel plezier op De Breunikhof en willen dat graag blijven doen. We wensen hen veel succes.’

Vakblad Greenkeeper maakte in februari een uitgebreide reportage over het baanonderhoud op De Breuninkhof. Lees het artikel hier terug.